Camlock koppelingen

Snel koppelen en ontkoppelen van slangen doe je met een snelsluitend camlock systeem. Deze koppeling bestaat uit een M en V deel, die in elkaar moeten worden geschoven. Zo ontstaat een solide en lekvrije verbinding, ook bij intensief gebruik. Camlock koppelingen zijn te verkrijgen in aluminium, messing en RVS. Bekijk het uitgebreide assortiment en bestel direct of vraag om advies.
8 Artikelen
Camlock koppeling V-deel tule
beschikbaar in 9 maten
Camlock koppeling M-deel tule
beschikbaar in 9 maten

Wat is een camlock koppeling?

Een camlock koppeling is een type snelkoppeling dat wordt gebruikt om snel en eenvoudig slangen of leidingen met elkaar te verbinden. Het grote voordeel is dat je hier geen gereedschap voor nodig hebt. Het bestaat uit twee delen: een mannelijk deel met nokken (cams) en een vrouwelijk deel met bijpassende groeven. Door de delen op elkaar te draaien, worden de nokken in de groeven vergrendeld, waardoor een stevige en lekvrije verbinding ontstaat.

 

In welk materiaal zijn camlock koppelingen beschikbaar?

Camlock-koppelingen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, afhankelijk van de specifieke toepassing en de vereisten voor duurzaamheid en chemische bestendigheid. Veel veelvoorkomende materialen zijn messing, roestvrij staal, aluminium en polypropyleen. 

Bij Stabu kunt u terecht voor de aluminium camlock koppelingen. Wij werken met aluminium omdat deze koppelingen om ze licht van gewicht zijn  en een goede corrosiebestendigheid hebben. Ze worden dan ook vaak gebruikt in toepassingen waar gewicht een belangrijke factor is, zoals in de luchtvaartindustrie.

De keuze van het materiaal hangt af van factoren zoals de aard van de vloeistoffen die worden getransporteerd, de omgevingsomstandigheden en de vereisten voor duurzaamheid en levensduur.


In welke industrieën en branches worden camlock koppelingen gebruikt?

Camlock-koppelingen worden veel gebruikt in verschillende industrieën, waaronder de chemische, voedingsmiddelen-, landbouw- en petrochemische industrieën. Ze worden gebruikt voor het snel aansluiten en loskoppelen van slangen of leidingen bij het transporteren van vloeistoffen, zoals water, chemicaliën, olie en brandstoffen. Door hun eenvoudige ontwerp en betrouwbare werking maken camlock-koppelingen het mogelijk om snel te reageren op veranderende behoeften en om efficiënt te werken in diverse toepassingen.